Erasmus+

Srečanja v Enoti Maja v mesecu marcu 2019

23. april 2019 1432

 

9. SREČANJE

Pripravili smo mize in nadaljevali z izdelavo člena. Otroci so merili, preizkušali različne materiale za izdelavo člena, preizkusili so se v žaganju, zapisovali so mere in sodelovali pri izrisu načrtov. Skupaj odlično napredujemo in z večkratnim spuščanjem kroglice, potrjujemo, da naš člen deluje.

 

10. SREČANJE

S spuščanjem frnikol smo preverili, če naš člen še vedno deluje kot smo načrtovali. Sledil je pogovor o izdelovanju dodatkov, ki so bolje ponazorili temo Olimpijske igre. Iz stirodurnih plošč smo izdelali tribune za gledalce, katere smo izdelali iz manjših stiropornih kroglic. 

V enem izmed kotičkov so otroci z ga. Alenko raziskovati skrivnostni kovček, ki je vseboval različne pripomočke za merjenje. 

 

11. SREČANJE

Naš člen že dobiva končno podobo. Tokratno srečanje je bilo namenjeno predvsem barvanju posameznih elementov člena. V barvanju so uživali tko otroci, kot tudi starejši udeleženci naših srečanj. Uredili smo zaboje z orodjem in različnimi pripomočki, ter pospravili omare, kjer imamo shranjene materiale, ki jih pri izdelavi verižnega eksperimenta potrebujemo.

 

12. SREČANJE

Prvi člen je bil izdelan, zato ga je bilo potrebno le še večkrat preizkusiti in po potrebi odpraviti morebitne prepreke za njegovo nemoteno delovanje. Z otroki smo spuščali frnikole in skupaj ugotavljali, zakaj je prišlo do zapletov. Ob večkratnih ponovitvah so se otroci urili v postavitvi posameznih delov člena in frnikol. Na koncu smo z lepilom pritrdili tribuno z gledalci in izdelali zastavice iz odpadnega materiala ter jih pritrdili na ogrodje člena.

Veseli smo bili, da smo prvi člen izdelali v načrtovanem času.