Obvestila

ZAKLJUČEK BRALNE MIŠKE

27. maj 2024 224

V četrtek, 23. maja 2024, se je v gledališki dvorani Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi odvijal spektakularni zaključek Bralne miške, ki je bil poln čarobnih trenutkov in literarnega navdiha. Dogodek je združil otroke, starše in vzgojitelje v skupnem slavljenju ljubezni do branja ter ustvarjanja.

Najprej smo bili deležni čudovitega nastopa otroškega pevskega zbora Sonček in vokalno-instrumentalne skupine Sanje Vrtca Zagorje ob Savi, ki so nas s svojimi pesmimi in melodijami popeljali v svet glasbe in harmonije. Njihov nastop je bil izjemno ganljiv in poln otroškega navdušenja, kar je občinstvu pričaralo nasmeh na obraz.

Sledila je podelitev priznanj in knjižnih nagrad otrokom, ki so osvojili Bralno miško. Ti mladi bralci so s svojo predanostjo in strastjo do knjig navdihnili vse prisotne ter dokazali, da je branje lahko izjemno zabavno in poučno hkrati. Iskrene čestitke vsem nagrajencem za njihov trud in dosežke!

Posebno presenečenje je bila predstava "Čarobna mineštra", ki jo je izvedlo gledališče KU-KUC. Vrhunska igra in čarobna scenografija so nas popeljali v svet domišljije, kjer so se prepletali smeh, solze in modrosti. Predstava je bila prava poslastica za otroke in odrasle ter dodala še dodatno mero magičnosti celotnemu dogodku.

Spremljevalna dejavnost zaključka Bralne miške je bila tudi razstava izdelkov otrok najstarejših oddelkov Vrtca Zagorje ob Savi. Ti ustvarjalni izdelki so pričarali dodaten pridih domišljije in spretnosti otrok ter poudarili pomembnost umetniškega izražanja že v zgodnjem otroštvu.

Zaključek Bralne miške smo sklenili s sladkim presenečenjem, ki je navdušilo vse obiskovalce. Skupaj smo uživali v sladkih dobrotah in se pogovarjali o najljubših knjigah ter doživetjih med branjem.

Hvala vsem, ki ste se udeležili zaključka Bralne miške, in prispevali k ustvarjanju nepozabnega dogodka. Prepričani smo, da je ljubezen do branja ključ do bogatega in izpolnjujočega življenja ter se že veselimo prihodnjih literarnih dogodivščin.

Naj bo branje naša stalnica in vir navdiha v vsakem trenutku!